Olavi Kilbo
Olavi Kilbo

Mitt musikintresse väcktes tidigt då det sjöngs mycket i föräldrahemmet.Lärde mig 3 ackord på gitarren under tidiga 60-talet. Alla var ju med i olika ”källarband”. Militärtjänsten splittrade spelgänget vilket betydde ett längre uppehåll i musicerandet.

Efter flytten till Hallstahammar (1966) var det mattläggning och familjeliv för hela slanten. Blev lockad att gå med i en ABF-cirkel ”kompa och sjung” med Milton Johansson som ledare. Lärde mig några fler ackord och tyckte det var kul.

Var med och bildade ABF-kören på -82. där jag sjöng basstämman.Har tagit en paus nu.

Håkan Helgesson frågade mig om jag ville vara med och träffa ett antal spelsugna grabbar och ”råspela” en stund. Friskt vågat hälften vunnet tänkte jag och ja sedan var man fast! Nu längtar man varje vecka på att få ”lira” och ha kul.

Hallstahammars Dragspelsklubb tog över ansvaret för aktiviteten ”Dragspel & Folkmusik på Qwarn årsskiftet 2010/11. Man ville att jag skulle hjälpa till i uppstarten eftersom jag har pysslat med detta i 6år. Så nu är jag med i detta trevliga ”gäng” och spelar också. Jättekul!

Har fått uppdraget att ”fixa” en hemsida åt klubben också. Resultatet märker du som besökare just nu.

Bor sedan en tid i en stuga ute på landet söder om Munktorp. Trivs alldeles utmärkt där nu när jag nått pensionsåldern. Massor av frisk luft och möjligheter att testa om jag har”gröna fingrar”, såga ner träd och hugga ved till kaminen. Med andra ord:
  Jag trivs bra!

Olavi