Milton Johansson
Milton Johansson

Född Jämtlänning åkte jag söderut till Hallstahammar 1962. Har varit orten trogen sedan dess. Fick jobb på posten då men har efter 46 år avslutat den karriären.  Däremot håller jag fast vid min fru som jag gifte mig 1966!

Vi är 7 syskon och vi vill alltid träffas alla tillsammans varje år. En bor i Östersund och en i Vallsta. Annars finns de andra i Hallstahammar.  Brukar bli jättetrevligt när alla kan samlas med familjerna.

Har spelat gitarr redan som ung. Det har varit mitt huvudinstrument en längre tid. Lärde mig noter helt själv. Har dock haft stor nytta av min tid ( 10 år ) i ”Mälarkedjan”. Den duktiga pedagogen Tommy Nilsson lärde mig mycket. Spelar idag också bas med tillfredställelse. Har alltid gillat att sjunga också så det blir ofta sång  också

Började annars med att spela mest dansmusik på resturanger och andra sällen i början på 60-talet.  Hamnade sedan i Hammarbälgarna i närmare 25 år tills de lade ner sin verksamhet. Trodde då att det var slut med liknande musik. För några år sedan ringde Göran Jäderlund för det fattades komp på en spelning på Lövåsen. Sedan dess är jag med i klubben.

Som tur är gillar min fru trädgårdsarbete så jag överlåter det med varm hand till henne.  Sedan jag blev pensionär  ställer jag gärna upp på en matlagningshelg då och då med tillagning av en massa husmanskost i första hand.

Hoppar gärna in och spelar på olika ställen där tillfälle ges. Kollade häromdagen att det blir en hel del faktiskt. Från nyåret till sista april blev det 44 tillfällen.

”Musik är mitt liv, se”

Milton