Ingmarie Johansson
Ingmarie Johansson

Det var många år sedan jag såg dagens ljus för första gången. Jag är född och uppvuxen i Hallstahammar tillsammans med föräldrar och en yngre bror. Idag inkluderar min närmaste familj make, två vuxna barn samt tre barnbarn. Sommaren 2010 blev jag pensionär efter att jag under många år ägnat mig åt arbete inom socialtjänsten.  

 

Jag blev introducerad i musikens värld i tidig ålder genom musik i hemmet, och genom mina föräldrars ihärdiga planer för mig. Vi hade ett piano som främst min mamma använde, och planen var att pianospel även skulle passa mig. Alltså blev det så också så. Marianne Elofsson blev min första pianolärarinna. Jag övade och spelade i många år.  Ju längre tiden gick så blev det också roligare, och ett riktigt intresse som tilltalade mig. Den första sporren var att jag skulle få 50 kronor av min pappa när jag kunde spela Vildkatten felfritt.  Jag tror föräldrarna var ganska nöjda när jag kunde sluta öva på låten. Min pappa spelade dragbasun i musikkåren, och det var tur att föräldrarna valde pianot åt mig.

 

Intresset för musik inkluderade även sång i och utanför familjen. Körsång, sång i storband (långt tillbaka i tiden), barbershop med VM-deltagande i Las Vegas år 2006. Numera är jag aktiv i PRO-kören.

Min farbror har under åren spelat dragspel då familjerna träffats, och jag tror att intresset för dragspel väcktes tidigt. En julafton för många år sedan fick jag ett paket som innehöll ett dragspel. Ambitionen var då att åtminstone lära mig var tonerna låg på detta dragspel modell knapp.Det var mer utmanande med knappar än med tangenter. Intresset mattades då barnens behov blev mera intensivt.
Från senhösten 2011 försöker jag åter att lära mig detta för mig invecklade instrument. Hur det fortlöper får framtiden utvisa.

Ingmarie