Gunvor Gellerstedt
Gunvor Gellerstedt

Sång och musik har alltid funnits i mitt liv. Vi sjöng och spelade mycket hemma och att stå på scen har jag gjort sedan jag var liten. Under skoltiden lärde jag mej spela gitarr i musikskolan vilket resulterade i ett ”Skiffelband”. Vi var bara tjejer och blev väldigt populära. Sjöng sedan under några år i dansband, revyer och olika grupper. En härlig tid.

 Blev med i Hallstahammars Dragspelsklubb redan från start, tack vare min sambo,. Spelade inte dragspel själv men det blev en del administrativa uppdrag i klubben och jag hjälpte gärna till vid dragspelsstämmorna. Tillsammans med några entusiaster började jag spela durspel och så småningom bildade vi en durspelsgrupp som fick namnet ”Dragnaglarna” och det blev en hel del spelningar.  

I slutet av 1990-talet fick jag förfrågan om jag kunde sätta ihop en kommitté som kunde planera och organisera ”Bälgiaden”. Tillsammans med representanter från våra tre dragspelsklubbar, föreningen Bälgien, Stig Nahlbom, SDR och Hallstahammars kommun lyckades vi köra i tre år med både drottning Signe och olika kungar.  

 SDR delades upp i regioner och jag fick i uppdrag att ta hand om region 5, vilket jag gjorde under 5 år, mycket jobb men väldigt roligt. Bl a fick jag vara med och jobba vid SM i Dragspel i Kramfors. 

 Numera är jag den, som aktivt, varit med längst i klubben, en klubb som ändrat formen några gånger, men nu är det så bra, inte minst musikaliskt och ett toppengäng att få vara tillsammans med.

 Gunvor