Gun Persson
Gun Persson

Mitt intresse för dagspel/dragspelsmusik började som riktigt liten. Vår granne spelade dragspel och när de fick främmande av sina släktingar från Norge  spelades det dygnet runt. Högt i tak och alla var glada.  Så därför har jag alltid förknippat dragspel med glädje. Kunde lyssna på dem hur mycket som helst.

Ville själv börja spela dragspel som barn men fick tyvärr inte. Vi hade en gitarr i hemmet så så fick det bli. Efter att spelat mandolin på musikskolan fortsatte jag med gitarr ett tag men tyckte inte det var roligt.  Lärde mig i alla fall noter och lite ackord  som jag har haft nytta av. Sjöng och spelade gitarr med barnen när de var små.

Inte förrän jag fyllde 50 år började jag spela dragspel. Kurs i Kolbäck hos Johnny Skoog för att sedan också bli medlem i Köpings Dragspelsklubb. Senare även medlem i Hallstahammars Dragspelsklubb när jag och några tjejer från ”KDK” anmälde oss till en kurs där. Ja, på den vägen är det.  Tycker även mycket om att sjunga. Hade en mamma som sjung mycket för mig när jag var liten och hon hade en otroligt vacker röst.

Ett jag kan ångra är: att jag inte började spela dragspel mycket tidigare.  Men bättre sent än aldrig! Har genom spelandet  fått många fina vänner genom åren.

Gun