Börje Carlsson
Börje Carlsson

Född och uppvuxen i hallstahammar. Har bytt bostad några gånger men har nu återkommit till området där jag växte upp en gång i tiden. Trivs bra med livet nu när jag avslutat mitt aktiva yrkesliv.

Klarade av den 8-åriga folkskolan för att hamna på industriskolan på Bulten under 4 år. Har sedan fortsatt som industriarbetare tills pensionen.

Vi var 4 grabbar som bildade ett ”pop-band”  där jag blev trummis. Hade den bästa takten i kroppen. Efter ett tag blev det mest dansmusik för att få spelningar på den tiden. Hoppade in i olika orkestrar där man behövde en trummis. Trots att jag är självlärd har det ”funkat”. Provade på en kurs på trummor med Ramsten … blev bara en gång!

1965 var det en tävling som hette ”Riksparaden”. En tävling med lokala/regionala kval innan en riksfinal. Var med Kent Thelins orkester då och vi fick spela final på stora scenen på Skansen. Jättepirrigt! Vi kom 3:a och fick en glasvas.

Har med tiden hoppat in i flera olika band/orkestrar och har tivts bra. Efter att Hammarbälgarna lagt ner sin verksamhet frågade Milton om jag ville hoppa med Hallstahammars Dragspelsklubb. Javisst sade jag och här är jag. Kul med så många kvinnliga dragspelare i klubben.

Har ett fritidshus sedan nästan 20 år. Ett härligt ställe där jag kan fördriva mn fria tid på, nu när det är så ”gott om det”.

Börje